Našli način kako provaliti kreditne kartice u samo 6 sekundi




Grupa stručnjaka iz IEEE Security & Privacy uspjela je pronaći način kako doći do brojeva kreditnih kartica, datuma kad ističu i CVV brojeva u samo šest sekundi, što je vrijeme potrebno za detektiranje desetaka ili stotina različitih mogućih kombinacija brojeva.
Sve to za njih radi alat pod nazivom CCS2015 Toolkit i u rukama je "pozitivaca", čiji cilj je pomoći u prevenciji hakerskih napada.

Naravno, opasnosti nema ni ako se kupuje s provjerenih stranica kao eBay ili Amazon, odnosno, ako se koristi PayPal kao posrednik u transakcijama. Ali, ako korisnik dođe na slabije zaštićenu stranicu, koja nije standardizirana ili centralizirana, tad hakeri mogu doći do potrebnih podataka jednostavnim pokretanjem CCS2015 Toolkita, ili nekog sličnog alata, koji svakako postoji na "tržištu".

Kad se priča o standardizaciji, misli se na to da svi trgovci ponude isto sučelje za obavljanje plaćanja. To znači da ponude isti broj polja koja treba popuniti. Centralizacija pak znači da se sva plaćanja provjeravaju direktno na mreži, što sprečava svaku nepravilnost u korijenu, piše ictbusiness.info

Nema komentara:

Pokreće Blogger.